Despre noi

În natură se află secretul păstrării ecologice a lumii

Henry David Thoreau

Cateva cuvinte ...

R.P.L.P. MAIERUS R.A. a fost infiintata prin HOTARARILE Consiliilor Locale Maierus, Comana, Racos si Cata pentru a administra fondul forestier proprietate privata a celor patru comune. Ulterior in anul 2013 s-a alaturat si Primaria Dumbravita prin Hotararea Consiliului Local Dumbravita. In anul 2021 s-a alaturat si ,,Composesoratul de Padure – Dabiju’’. De asemenea sunt administrate prin intermediul regiei si pasunile impadurite.
R.P.L.P. MAIERUS R.A. este organizat in trei districte cu zece, sase si respectiv opt cantoane silvice.

Gospodarire durabila

RPLP MAIERUS RA asigura gospodarirea durabila si rationala a fondului forestier, avand ca obiective obtinerea unui arboret cu o inalta valoare de productivitate si pastrarea speciilor fundamentale de baza in vederea crearii unui ecosistem sanatos si viabil.RPLP MAIERUS RA a aprobat un set de măsuri ce presupun schimbarea modului de lucru cu publicul, pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus (COVID-19).
Astfel, în perioada 18.03 – 31.03.2020, activitatea de relații cu publicul la instituție, se va desfășura fără interacțiunea directă a angajaților cu persoanele din afara instituției.
Cetățenii care vor să solicite informații sau să desfășoare alte activități de relații cu publicul- audiențe, petiții, etc – pot apela telefonic la numarul 0268284906 sau transmite prin poșta electronică la adresa de email contact@rplpmaierus.ro , documentațiile aferente.
Documentele emise de RPLP MAIERUS RA vor fi transmise către solicitanți prin poștă electronica, fax, poștă/curierat.
În funcție de evoluția situației la nivel național, măsurile pot fi prelungite pentru o perioadă ce va fi stabilită ulterior.